fbpx
Skip to content Skip to footer

Gentlemen

Színlap:

A Gentlemen című előadás nagy mértékben épít a hat férfi táncos egyéniségére. Párhuzamot állít a férfiak ösztönös viselkedése és a Hip-Hop műfaj (zene és tánc) kialakulásának háttere közt. A szereplők saját táncstílusuk révén fejezik ki, a férfi léttel kapcsolatos tapasztalataikat, érzéseiket, szituációkat. 

Hogy működik a fiúk/férfiak világa? Hogy viselkednek társaságban és hogy viselkednek egyedül?  Ha több férfi együtt dolgozik, precíz végeredmény várható, vagy az ego miatt nem hagyják egymást érvényesülni? A férfiak kevesebb érzelmet mutatnak a külvilág felé? Meddig tart a gyerekkor egy fiúnál és mikortól válik férfivé? Hogy vetkőzik ki önmagából egy úriember az ital vagy drogok hatására?

Táncművészek:
Elekes Gergő (Urban Dance)
Kassanin Dusan (Art Kingdom Dance Community)
Kőrösi Roland (Art Kingdom Dance Community)
Krichenbaum Dániel (R3D ONE)
Sümegi Barnabás (Black Time Hip-Hop)
Kassai Gábor ( The B8k ) 

Zene:
Kovács Gábor (cselló, ének)
Fekete János Jammal (beatbox)

Fény: Szabó Dániel
Színpadmester:  Balogh József
Társkoreográfus: Horváth Zoltán (Black Time/ Quantum XXL) 
Rendező, koreográfus: Hernicz Albert 

Szinopszis

Az előadás előadói és alkotói, a leghíresebb magyar Hip-Hop tánciskolák kiemelkedő oktatói, táncosai. Szeretnénk a Hip-Hop táncot kiemelni a versenyek, az utca és a sportok világából. A táncstílus sokkal több művészi értékkel rendelkezik és kifejezőbb, mint általános megítélése. A Hip-Hop sokoldalúsága alkalmas: érzelmek, indulatok, gondolatok megformálására, mint bármely táncművészeti ág. Célunk a stílus népszerűsítése és egy kortárs Hip-Hop táncszínházi társulat létrehozása.

A Gentlemen című előadás nagy mértékben épít a hét férfi táncos egyéniségére. Párhuzamot állít a férfiak ösztönös viselkedése és a Hip-Hop műfaj (zene és tánc) kialakulásának háttere közt. A szereplők saját táncstílusuk révén fejezik ki a férfi léttel kapcsolatos tapasztalataikat, érzéseiket, szituációkat. 

Hogyan működik a fiúk/férfiak világa? Hogy viselkednek társaságban és egyedül?  Ha több férfi dolgozik együtt precíz végeredmény várható, vagy az ego miatt nem hagyják egymást érvényesülni? A férfiak valóban kevesebb érzelmet mutatnak a külvilág felé? Meddig tart a gyerekkor egy fiúnál és mikortól válik férfivé? Miképp vetkőzik ki önmagából egy úriember az ital vagy drogok hatására?

Minden férfiben megvannak ugyanazon tulajdonságok, de a társadalmi, szociális helyzettől függően más mértékben van jelen az empátia, agresszió, nárcizmus, humor…stb. Az idők során kialakult Hip-Hop stílusok is, a társadalmi rétegekre szorulás következtében formálódtak, így fellelhető a különbség az adott irányzatok stílusjegyei közt. ( Pl.: a Locking (60’s-70’s évek) egy vidám és szórakoztató tánc, amíg a Krump (2000’s évek) az agresszió levezetésére szolgál.)

Mivel a Hip-Hop táncok javarészt férfiak által keletkeztek, több kapcsolódási pont is fellelhető a férfiak közösségben való viselkedése és a táncok gesztusvilágában. A Hip-Hop vagy egy egységgé kovácsolja a társaságot, vagy éppen megosztja.
A mai napig változó, fejlődő művészeti ág a Hip-Hop, amely olyan, akár a férfi, akinek személyisége élete végéig formálódik.

Keletkezésekor utcai stílus volt, ma már a felsőbb körök is buliznak rap zenékre. Társadalomkritikával és szociális problémákkal is szembesítenek a Rap szövegek. A darab is feszegeti a férfiakkal szemben felállított sztereotípiákat, kritikákat.

A műfaj több művészeti ágat foglal magába: zene, tánc, képzőművészet, divat. Többen életstílusként tekintenek rá. 

Az előadás zenei hátterét egy cselló művész (több hangszeren is) és egy beatboxos alkotja.

Az underground világából induló, de már nem csak egy szűk rétegnek szóló művészeti fesztivált kapsz tőlünk. Brutál jó zenék, koncertek, DJ-k, Streetart, Graffiti, Streetdance, Skateboard, Parkour, Airtrack, Slackline. Igazi kavalkád.

Elérhetőségek

Balatonalmádi, Wesselényi strand

Hírlevél
VEB2023-logo_hu_website_lablec_130x280px

A Veszprém – Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával megvalósuló rendezvény.

beatfesztival © Baluwa Balatoni Strandsport Kft. Minden jog fenntartva