fbpx
Skip to content Skip to footer

welcome to my house

Mit is jelent a “house dance”?

A “House dance” mint táncstílus a ‘70-es évek végén és a ‘80-as évek elején alakult ki a “Chicago”-i és “New York”-i underground klubokban. Sok szempontból különbözik a street dance kultúra stílusaitól, mivel ez az egyetlen, amit house zenére művelnek. Míg a táncosok általában laza hangulatot árasztanak a felsőtestben és a karokban, addig az alsótestet gyors és összetett lábmunka jellemez. A lépések és kombinációk olyanok, mint a különböző kultúrák kaleidoszkópja, amelyek ihletet kölcsönöznek a tap, az afrikai, a latin táncokból, a harcművészetekből és még sok más műfajból. A “House dance” a szabadságról, az improvizációról és a zene átéléséről szól.


Milyen élményben lesz részed?
Képzésünkön megismerkedhettek a house dance stílussal egy 60 perces óra keretében. 
Két instruktor ismerteti nektek a mozdulatokat, lépéseket, ezalatt egy dj megállás nélkül pörgeti a jobbnál jobb house zenéket. Az óránkon elsajátíthatjátok az alaplépéseket, a stílus egyedi grooveját, és átmozgatjuk a testet tetőtől talpig.
Várunk szeretettel minden house és elektronikus zene kedvelőt, aki szeretne belekóstolni a house dance kultúra mozgásvilágába és átélni egy igazi közösségi élményt. 

Klausz nikolett

Klausz Nikolett a No Comment Tánciskola egyik tanára és ügyvezetője. A Magyar Divat- és Sporttánc szövetség érdemes sporttáncosa. Európa bajnok második és többszörös magyar bajnok formáció kategóriában. A No Comment – The Nation Megacrew tagja, mely 2015-ben I. helyezést ért el az MDSSZ Magyar Bajnokságán és II. helyezést a Hip Hop International Hungary versenyén, ahol 2016-ban már a dobogó legfelső fokára állhatott csapattársaival.

Fontosabb munkái között szerepel: Geszti Péter Gesztivál produkciójának fellépője (2011-es Sziget fesztivál- Nagyszínpad), az X-faktor és a Nagy Duett 2. és 3. szériájának és a Dancing with The Stars tánckara, valamint Wagner: A bolygó hollandi c. operájának tánckara. A Comet Díjátadó Gála táncosa (2016,2017), a VOLT fesztiválon megrendezésre kerülő Petőfi Zenei Díjátadó táncosa(2016,2017), az Arénában megrendezett Rapülők – Áj Láv Jú Megashow és koncertsorozat tánckarának tagja (2017), Rimmel London Fashion Show táncosa( 2017), a RENO kampányának arca (2017), a World is Mine koncertsorozat fellépője (2019), Will Smith budapesti koncertjének fellépője (2019), a Jazz+Az Aréna Nagykoncert rendező asszisztense és koreográfusa (2020), a Best Of Geszti koncertsorozat koreográfusa (2020), az Irigy HónaljMirigy Groupama Aréna Nagykoncert (2022) koreográfusa és táncosa.

Szentendrén és Esztergomban oktatja a No Comment Tánciskola növendékeit.

Elekes Gergő

táncos, előadóművész

2007- ben ismerkedtem meg a street dance kultúrával az Urban Dance tánciskolában, azóta meghatározó része az életemnek.

Fő stílusirányzataim a hip-hop és a house dance. Számos hazai és nemzetközi freestlye párbajon volt szerencsém szerepelni és megmérettetni a tudásom.(pl.: Urban Jam, Baltic session)

Mind a két stílus alapító és meghatározó táncosaitól tanulhattam, ezek közül pár név: Henry Link, Ejoe, Serial Stepperz.

Előadóművészi pályafutásom alatt hazai és nemzetközi produkciókban is volt lehetőségem szerepelni.  A legkülönfélébb területeken: Tv, film, színház, reklám filmek, videoklippek, koncertek(pl.:Attraction árnyékszínház, Sztárban sztár, QuantumXXL, Alföldi Róbert: Passio, Rapülők nagykoncert, Netflix, Háttértánc: Majka, Valmar, T. Danny, KKevin)

Tillinger Alex (Dj Krebow)

Az utcai táncstílusok szerelmese, profi táncosként tevékenykedik 16 éve, európa bajnok W.O.D.nyertes. A tánc szeretetéből fakadóan 6 évvel ezelőtt végezte el az Impro School zenei producer képzését, akkor született művészneve Krebow. 

Azóta országszerte dj-zik táncos versenyeken, underground bulikban Budapesten, sőt külföldön is volt már több fellépése dj-ként.

Több stílusban is otthon van, kifinomult ízlésének köszönhetően a stílusok legjobb zenéit szokása csak használni. tribal/deep/tech house/technoAz underground világából induló, de már nem csak egy szűk rétegnek szóló művészeti fesztivált kapsz tőlünk. Brutál jó zenék, koncertek, DJ-k, Streetart, Graffiti, Streetdance, Skateboard, Parkour, Airtrack, Slackline. Igazi kavalkád.

Elérhetőségek

Balatonalmádi, Wesselényi strand

Hírlevél
VEB2023-logo_hu_website_lablec_130x280px

A Veszprém – Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával megvalósuló rendezvény.

beatfesztival © Baluwa Balatoni Strandsport Kft. Minden jog fenntartva